Join the Official Discord Server for the opportunity to parttake in events, giveaways and more!

Momento Network Rules In Dutch!

Thomasxo

Formerly known as Thomasmcx
Messages
1,366
Reactions
1,439
Points
113
Thread starter #1
Hey guys, as there are a lot of Dutch people on Momento Network @xSophie_L and I thought it would be helpful to translate the rules in Dutch.

Er zijn op de server 6 soorten straffen: waarschuwingen (warn-ings), tijdelijke mutes (temp mutes), permanente mutes (perm mutes), tijdelijke bans (temp bans), permanente bans (perm bans) en IP bans. Waarschuwingen doen niet zo heel veel, ze geven aan dat je iets verkeerd doet en als je dan gewoon stopt met welke regel je dan ook overtreed is er niks aan de hand, na een paar warnings kan je gekickt worden, als je dan nog doorgaat kan je tijdelijk gemute worden en als je dan nog niet luistert zelfs gebanned. Waarschuwingen voor Spam en dat soort dingen zijn na 7 dagen niet meer "actief" ze zijn er nog wel maar doen niet zo veel. Waarschuwingen voor Advertising gaan NOOIT weg. Bij een mute kan je (tijdelijk) niet meer praten in de chat en bij een ban kan je (tijdelijk) niet meer op de server. Een IP ban komt zelden voor en word dan ook alleen gebruikt als iemand zijn Ban (blijft) ontwijken.

Hacken
Het gebruik van niet-standaard Minecraft-clients die een oneerlijk voordeel ten opzichte van andere spelers geven, wordt beschouwd als hacken. Voorbeelden hiervan zijn, maar zijn niet beperkt tot, kill-aura, anti-terugslag, snelheidsboost, groter bereik, snel boogschieten en automatisch richten. Alle gehackte Minecraft-clients die worden gevonden in de map Minecraft-versie van een gebruiker of gewoon op je computer in het algemeen zullen resulteren in een ban. Het niet voldoen aan het verzoek van een personeelslid voor een hackcheck leidt tot verbanning van de server.

Straf: Permanente verbanning van de server/Network.

GLITCHES/BUGS / EXPLOITS
Het opzettelijk gebruik maken van fouten in een van de serverplug-ins, plug-inconfiguraties of Minecraft zelf. Glitching omvat, maar is niet beperkt tot, het door de bodem komen en bovenop de Nether, vliegen in gebieden waar vliegen uitstaat, Enderpearls gebruiken om toegang te krijgen tot afgesloten ruimtes van de server en misbruik maken van serverfuncties om toegang te krijgen tot afgesloten ruimtes van de server. Afgesloten gebieden van de server zijn plaatsen waar een gebruiker, personeel of anderszins opzettelijk blokken heeft geplaatst om te voorkomen dat een andere gebruiker binnenkomt. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, plots, bases, secties van de server die onder ontwikkeling zijn, muren van mines en faction bases, evenals ongepast gebruik van een serverfunctie om een drastisch voordeel te behalen ten opzichte van spelers die anders niet zo'n voordeel zouden behalen.

Straf: Permanente verbanning van de server/Network. Word het zelfde behandeld als hacken.

BEDREIGINGEN
Het gebruik van bedreigingen, van welke aard dan ook, wordt niet getolereerd op Momento Network. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, doodsbedreigingen, DDoS-dreigingen, hackbedreigingen, doxxing-bedreigingen en andere bedreigingen van geweld, in-game of van de server. DDoS-bedreigingen worden vooral niet getolereerd, op wat voor manier dan ook, tegen iemand of wat dan ook, en zullen onmiddellijk en hard worden aangepakt. Medewerkers nemen de beveiliging en veiligheid van gebruikers zeer serieus en iedereen die een bedreiging vormt voor DDoS wordt verondersteld serieus te zijn en in staat om hun bedreigingen uit te voeren. Niemand mag grapjes maken over DDoS-dreigingen of andere bedreigingen. Medewerkers gaan er NIET vanuit dat een bepaalde gebruiker een grap maakt en ZAL de dreiging serieus nemen en dienovereenkomstig handelen.

Straf: DDoS-dreigingen zullen leiden tot permanente verbanning van de server. Alle andere dreigingen zullen een opdrachtwaarschuwing krijgen en / of indien nodig van geval tot geval worden behandeld. Het dreigen met het vrijgeven van de persoonlijke informatie van een speler (doxxing) zonder hun toestemming zal resulteren in een permanente verbanning.

ADVERTEREN
Het opzettelijk vermelden van een andere servernaam, IP-adres of website met de bedoeling om gebruikers weg te halen van Momento Network. Het adverteren van uw sociale media of die van een ander is verboden, tenzij geautoriseerd door de server / senioren van het netwerk; dit omvat, maar is niet beperkt tot, Facebook, Twitch, Youtube en Twitter. Het medium dat wordt gebruikt om te adverteren, maakt geen verschil en omvat, maar is niet beperkt tot, forumposten, privéberichten, borden en in-game mail. Het per ongeluk vermelden van een andere servernaam, afhankelijk van de context waarin deze wordt gebruikt, kan nog steeds als reclame worden beschouwd.

Straf: Direct en schaamteloos adverteren resulteert in een permanente verbanning van de server / het netwerk. Indirecte of onbedoelde advertenties krijgen een opdrachtwaarschuwing. Het adverteren van sociale media wordt beschouwd als indirecte reclame en ontvangt een waarschuwing voor het bevel. Advertenties die worden gewaarschuwd, worden als directe advertentie bestraft.

RACISME
Het gebruik van racistische termen, in welke context dan ook, opzettelijk of niet, is niet acceptabel op de gameservers of gerelateerde forums van Momento Network. Er is absoluut geen excuus om welk racistisch woord dan ook te gebruiken. Racisme wordt op de volgende manieren niet getolereerd en omvat, maar is niet beperkt tot, grappen, afbeeldingen, URL's, begroetingen, privéberichten of plot-builds. Niet weten of iets racistisch is, is geen excuus en ontslaat de aanstootgevende gebruiker niet van straf.

Straf: De eerste overtreding krijgt een 24-uurs mute. Tweede overtreding een mute van 48 uur. Bij de derde overtreding wordt je permanent gemute.

SPAM
Het voortdurend achter elkaar plaatsen van dezelfde letter, woord, zin, commando. Spam wordt beschouwd als, maar niet beperkt tot, willekeurige letters (wartaal), countdowns / countups, songteksten, herhaalde frases, dubbele posting of commando's, inclusief maar niet beperkt tot, betalen, teleportverzoeken en veilingen.

Straf: Spam krijgt een waarschuwing. Automatische straf omvat het kicken van de server, 5 minuten mute, 10 minuten mute en 24 uur verbanning van de server. Waarschuwingen vervallen na zeven (7) dagen, maar hoger personeel behoudt zich het recht voor om de uitgebreide waarschuwingsgeschiedenis van een gebruiker door te nemen en verdere actie te ondernemen.
 
Last edited:

Thomasxo

Formerly known as Thomasmcx
Messages
1,366
Reactions
1,439
Points
113
Thread starter #2
ONGEPASTE INHOUD
Alle inhoud, inclusief maar niet beperkt tot, links, conversaties of songteksten met een seksueel, moreel of spiritueel expliciet thema. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, gesprekken met betrekking tot seks, genitaliën, seksuele activiteiten, overmatig geweld, of verwijzingen naar een van de hiervoor genoemde. Dergelijke inhoud wordt niet getolereerd op de forums, netwerkserverchats, privéberichten, borden of in-game mails.

Straf: basisdelicten krijgen een opdrachtwaarschuwing en worden op dezelfde manier behandeld als Spam, zoals hierboven te zien is. Meer extreme gevallen zullen van geval tot geval worden behandeld en kunnen worden bestraft met tot een permanente verbanning van de server.

BIJNAMEN
Elke bijnamen (/ nick) voor serveropdrachten moet een gemakkelijk herkenbaar gedeelte van de oorspronkelijke in-game naam (IGN) van de speler bevatten. Bijnamen mogen de lengte van hun originele IGN niet overschrijden. Voor IGN's met een lengte van minder tien (10) tekens is het tekenlimiet voor een bijnaam tien (10) tekens; formattering niet inbegrepen. Een herkenbaar deel van de oorspronkelijke IGN wordt beschouwd als minimaal drie opeenvolgende letters uit het begin van de IGN, gemakkelijk opgemerkt in de bijnaam door een verschil in kleur of opmaak. Als een IGN meer dan één gemakkelijk te onderscheiden woord heeft, is het vorige minimum van toepassing.

Straf: de eerste twee vergrijpen krijgen een mondelinge waarschuwing. Een derde overtreding zal resulteren in de permanente verwijdering van machtigingen voor bijnamen (/ nick) van serveropdrachten.

GRIEFING (ALLEEN CREATIVE & TOWNY)
Griefing is geclassificeerd als de opzettelijke, kwaadwillende vernietiging van de builds van een andere gebruiker, inclusief standaard server builds. Griefing omvat, maar is niet beperkt tot, het gebruik van lava, TnT, water, mijnkarren of dieren om opzettelijk de build / plot van een andere gebruiker te irriteren, te verstoren of anderszins te verstoren.

Straf: De eerste overtreding zal een dag (24 uur) tijdelijke verbanning van de server zijn. De tweede overtreding zal resulteren in permanente verbanning van de server.

MINECRAFT-MODIFICATIES (MODS)
Onze officiële toegelaten / verboden mod / client modificatie lijst is hier te vinden:
https://momentonetwork.net/threads/official-allowed-disallowed-mod-list.5846/

Straf: Permanente verbanning van de server/Network.

SCAMMEN
De regel met betrekking tot scamming is dat er geen regel is tegen scamming. Je bent verantwoordelijk voor je eigen items, plot, geld, etc. Het personeel is niet verantwoordelijk voor het terugsturen van items die zijn verloren door oplichting, zijn niet verplicht om te helpen bij het traceren om scamming te voorkomen, en zullen geen enkele speler straffen of scamming straffen. Akkoord gaan met doneren namens een andere speler in ruil voor in-game items / geld wordt niet ondersteund door de medewerkers van het Momento Network en het personeel raadt je ten zeerste aan om NIET deel te nemen aan dergelijke transacties. Servermedewerkers mogen op geen enkele manier, op welke manier dan ook, vorm of vorm bedriegen en dit zal resulteren in strafrechtelijke actie van geval tot geval; oplichting personeel is niet tegen de regels en alle personeel dat wordt opgelicht en personeel toestemmingen gebruikt om scammed items terug te keren zal bestraffende actie ontvangen.

VERBANNING / MUTE ONTWIJKING
De handeling waarbij een alternatief account (Alt) of IP-wisselaar wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de server nadat deze van de server is verbannen. Elk account waarvan is vastgesteld dat het een IP-adres deelt met een verbannen account, wordt beschouwd als banontwijking omwille van de veiligheid en beveiliging van de server. Spelers zijn verantwoordelijk voor hun eigen IP-adres en moeten hun eigen, persoonlijke stappen nemen om ervoor te zorgen dat andere spelers die hun IP delen niet verbannen worden van de server. Mute-ontwijking wordt geclassificeerd als het gebruik van een van de bovengenoemde middelen om een mute, tijdelijk of anderszins te omzeilen.

Straf: Permanente verbanning van alle bijbehorende accounts. Dempen ontduiking zal, in het minimum, leiden tot permanente demping van alle bijbehorende accounts en, na verdere beoordeling, mogelijk zelfs een verbanning van de server.

SCHELDEN (ALLEEN CREATIVE)

Elke taal die ongeschikt wordt geacht door het algemene fatsoen van de gemiddelde persoon is verboden. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, vloeken in andere talen, afwijkende voorwaarden of overdreven grove opmerkingen.

Straf: zal een opdrachtwaarschuwing krijgen die hetzelfde is als Spam.


MINI-modding

De handeling van het proberen om de regels af te dwingen terwijl elk lid van het personeelsteam online en actief is in de chat. Als een medewerker online en actief is, sta dan toe dat het personeelslid het probleem aanpakt; het is acceptabel om medewerkers een privébericht te sturen waarin een overtreding van de regel wordt aangegeven als deze is gemist. Als er geen stafleden online zijn of inactief zijn (AFK), maak dan een screenshot van de overtreding en plaats een rapport op de forums, dan negeer (/ignore) je de overtredende gebruiker. Het beantwoorden van een vraag voor een medewerker is geen mini-modding. Iemand informeren dat spammen eenmaal tegen de regels is, is geen mini-modding. Het plaatsen van spelersrapporten om iemand te vertellen om niet op spelersrapporten te posten is mini-modden. Het plaatsen van applicaties of rapporten die iemand vertellen het formaat te volgen is mini-modden.

Straf: wordt van geval tot geval afgehandeld en in overeenstemming met de ernst en de geschiedenis van de overtredende speler (s).

PORTAL TRAPPING

De handeling van het opzettelijk creëren van een portaal dat een andere speler toestaat om binnen te gaan, maar niet te verlaten, waardoor hun chat en mogelijkheid om de portal te verlaten wordt uitgeschakeld.

Straf: Permanente verbanning van de server.


TOXICITEIT
Elke speler die een lange geschiedenis van negatief gedrag blijkt te kennen, hetzij in de game of op het forum, gericht aan andere spelers of het personeelsteam. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, het vaak beledigen van een groep spelers of een individuele, vaak haatdragende opmerkingen, constante beschuldigingen zonder bewijs of constante limietdruk waarbij de speler niet direct regels overtreedt, maar komt regelmatig heel dichtbij.

Straf: Permanente verbanning van de server na beoordeling door hoger personeel.

HET NADOEN VAN HET PERSONEEL

Elke methode om andere spelers te overtuigen, opzettelijk of niet, dat u lid bent van het personeelsteam. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, inclusief de naam van een personeelslid in uw bijnaam, bendenaam of eenvoudige verklaringen.

Straf: Permanente verwijdering van bijnaamtoestemmingen, krachtig ontbinden van een bende, en kan leiden tot een permanente verbanning van de server voor herhaalde overtredingen.


NIEUWE VERANDERINGEN VOOR DE ADVERTEREN REGEL

Dit is iets waarvan we weten dat de community het al een tijdje wou, we zullen proberen zoveel mogelijk te vertellen over wat er precies veranderen is, zodat er niemand zal zijn die ten onrechte word verbannen omdat die persoon iets aanneemt van de nieuwe regel. Realiseer je gewoon dat al deze veranderingen alleen zijn toegestaan in prive gesprekken, zoals PM's, factionchat, partychat en al het andere dat niet openbaar is.

Over andere servers praten in prive gesprekken (PM's) is toegestaan - als je slechts een gesprek voert en een andere server gewoon in het gesprek opkomt. Meestal zou je gewoon moeten beginnen te praten over onenigheid of ergens anders waar je met die persoon over praat.

Het geven van een discord link aan een vriend(in) is toegestaan in privé berichten (PM's) - Je mag je vriend(in) een link sturen van een discord, of een foto, het mag wel alleen in privé berichten.

Mensen vertellen over je sociale media accounts is toegestaan in privé berichten (PM's) Net als de andere nieuwe regels is dit toegestaan zolang je niet gaat vragen of mensen je willen volgen, abonneren op welk sociale media account dan ook. Als het opkomt in een normaal gesprek, mag je het de ander nu gewoon vertellen.


thanks for helping me Sophie! <3
 
Last edited:

Apuxe

Formerly known as xApuxe_
Messages
132
Reactions
102
Points
28
#3
Ziet er goed uit! Heb je het alleen zelf vertaald of translate gebruikt?
 

Thomasxo

Formerly known as Thomasmcx
Messages
1,366
Reactions
1,439
Points
113
Thread starter #4
Ziet er goed uit! Heb je het alleen zelf vertaald of translate gebruikt?
Voor sommige woorden heb ik translate gebruikt omdat ik daar niet zeker wist wat nou de juiste betekenis in het Nederlands was.
 

Sophieexo

Active Member
Retired
Messages
787
Reactions
573
Points
43
#6
Wel goed gedaan! Probs voor dat! #TranslateBoyThomas
I helped too D: xd and yeah we were both bored so we thought why not help with something on momento, I mean this also helps our vocabulary and stuff so ye :p
 

MGShot

Formerly known as QuickrYoloSkills
Messages
134
Reactions
83
Points
28
#7
I helped too D: xd and yeah we were both bored so we thought why not help with something on momento, I mean this also helps our vocabulary and stuff so ye :p
Good job!
:p
 

ItsMattyy

Active Member
Messages
560
Reactions
304
Points
28
#8
Amazing work you two, looks like it took a while. :p
 

xxxterminated_

Formerly known as JuiceWRLD_
Messages
744
Reactions
424
Points
43
#9
it's better if we put these on the rules under English.

i doubt people will look for this.
 

Thomasxo

Formerly known as Thomasmcx
Messages
1,366
Reactions
1,439
Points
113
Thread starter #11
NIEUWE VERANDERINGEN VOOR DE ADVERTEREN REGEL
Dit is iets waarvan we weten dat de community het al een tijdje wou, we zullen proberen zoveel mogelijk te vertellen over wat er precies veranderen is, zodat er niemand zal zijn die ten onrechte word verbannen omdat die persoon iets aanneemt van de nieuwe regel. Realiseer je gewoon dat al deze veranderingen alleen zijn toegestaan in prive gesprekken, zoals PM's, factionchat, partychat en al het andere dat niet openbaar is.

Over andere servers praten in prive gesprekken (PM's) is toegestaan - als je slechts een gesprek voert en een andere server gewoon in het gesprek opkomt. Meestal zou je gewoon moeten beginnen te praten over onenigheid of ergens anders waar je met die persoon over praat.

Het geven van een discord link aan een vriend(in) is toegestaan in privé berichten (PM's) - Je mag je vriend(in) een link sturen van een discord, of een foto, het mag wel alleen in privé berichten.

Mensen vertellen over je sociale media accounts is toegestaan in privé berichten (PM's) Net als de andere nieuwe regels is dit toegestaan zolang je niet gaat vragen of mensen je willen volgen, abonneren op welk sociale media account dan ook. Als het opkomt in een normaal gesprek, mag je het de ander nu gewoon vertellen.
I have added the new changes to the rules in the thread as well. Just so you guys know.
 
Messages
12
Reactions
8
Points
3
#12
bedankt Thomasxo en Sophieexo, zo kan ik er op letten wat ik doe op de server.